Rekenkisten voor nieuwkomers en het (speciaal) basisonderwijs

Een aantal jaar geleden heeft Het ABC een handleiding geschreven over wat goed rekenonderwijs voor nieuwkomers inhoudt. En zijn door Het ABC voor de verschillende leerlijnen van rekenen uitwerkingen geschreven en praktische rekenkisten voor nieuwkomers samengesteld.

Tijdens de landelijke uitrol van de algemene handleiding over de rekenkisten en de praktische uitwerkingen per rekenkist kregen we bij Het ABC veel positieve reacties op de ontwikkelde materialen. Men gaf aan dat de inhoud van deze handleidingen niet alleen interessant is voor nieuwkomers leerkrachten, maar voor alle leerkrachten die rekenonderwijs geven. Zodoende zijn de reeds bestaande handleiding en uitwerkingen aangepast. Zodat het ook voor de leerkrachten die werkzaam zijn in het (speciaal) basisonderwijs prettig leest en inhoudelijk interessant is. Met als resultaat rekenkisten voor het (speciaal) basisonderwijs.

 

Rekenkisten voor nieuwkomers

Hoe kom je met nieuwkomers leerlingen op een effectieve manier tot realistisch rekenen en leer je ze te rekenen met inzicht in context? Daarvoor zijn rekenkisten in te zetten. Meer informatie en de bijbehorende inhoudelijke uitwerkingen kun je op deze pagina terugvinden en (gratis) downloaden. Ook kun je direct praktisch aan de slag met 5 lesideeën.

 

Rekenkisten voor het (speciaal) basisonderwijs

Op deze pagina vind je alle ontwikkelde materialen van de rekenkisten voor het (speciaal) basisonderwijs.