Training effectieve instructie voor de leerkracht

Blended learning voor schoolteams

Wil je jouw instructievaardigheden verbeteren? Instructie geven is één van de belangrijkste kerntaken van een leerkracht. Fris je kennis op en reflecteer op je didactische vaardigheden met deze blended learning.

Beschrijving

Wat je gaat leren

In de training Effectieve Instructie leer je in een dagdeel de theorie van instructie geven. We gaan dieper in op hoe het brein van kinderen werkt, hoe kinderen leren en hoe je instructie toepast in de praktijk. Naast de theorie training voeren we klassenbezoeken uit om te zien hoe de leerkrachten instructie geven in de klas. We maken hierbij ook video-analyses die we vervolgens bespreken in een volgende bijeenkomst. Welke dingen doe je al goed en waar kun je nog verder verbeteren?

Leervorm

Mix van online en offline leervormen

De training Effectieve instructie is een blended learning. Hierin combineren we e-learnings met live bijeenkomsten waarin je van en met elkaar kunt leren. Hierdoor heb je veel invloed op de inrichting van jouw leerproces en kunnen we in de live trainingen dieper in gaan op jouw praktijk.

Individuele coaching

Als aanvulling op deze trainingen bieden we ook persoonlijke begeleiding aan voor onderwijsprofessionals die net iets meer ondersteuning nodig hebben. Neem contact op met onze onderwijsadviseur om je wensen te bespreken.

Resultaten

Resultaten na deze training

  • Je weet meer over hoe het brein van kinderen werkt en hoe ze leren.
  • Je weet op welke manieren je instructie effectief kunt toepassen in de les.
  • Je hebt inzicht in jouw eigen instructievaardigheden en waar je nog kunt verbeteren.
  • Je kunt flexibel omgaan met de methode van instructie geven zodat je kunt inspelen op verschillende situaties in de klas.

Praktische informatie

Voor wie:

Leerkrachten in het basisonderwijs.

Locatie:

Deze training kan worden verzorgd op locatie; een school, een bestuur.

Inhoud:

Effectieve instructie is een maatwerk training. De inhoud van de training stemmen we af op de wensen en behoeften van de klant. Je kunt kiezen voor een blended learning vorm waarin onderwijsprofessionals individueel de e-learning Effectieve instructie volgen zodat we in de live bijeenkomsten dieper in kunnen gaan op de praktijk.

Prijs

Geïnteresseerd in deze training? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heb je nog vragen? Martijn de Wit helpt je graag met een persoonlijk advies. Neem contact op via mdewit@hetabc.nl of 06-53225036.