Werksessie Virtuoze School met Gert Biesta

Gert Biesta

Samen met diverse onderwijsprofessionals in gesprek over virtuositeit in het onderwijs.

Laat je inspireren door Gert Biesta en andere onderwijsprofessionals! In deze werksessie praat je samen met Gert Biesta, Heleen Bouwmans, Alderik Visser, Hester IJsseling en Liesbeth Breek en andere onderwijsprofessionals over waardevinding in het onderwijs en ga je zelf aan de slag met concrete voorbeelden uit de praktijk.

In de sessie borduren we voort op de basis van de Virtuoze School. Meer informatie hierover vind je op: www.hetabc.nl/virtuozeschool. Ook kun je het blog lezen van Don Zuiderman, die onlangs het webinar met Gert Biesta heeft gevolgd: http://donzuiderman.blogspot.nl/2015/11/webinar-virtuoze-school-met-gert-biesta.html

Programma
Na een korte introductie en toelichting op de basisbegrippen, bespreken Gert Biesta en Hester IJsseling plenair een klassensituatie als voorbeeld.

Vervolgens ga je in kleinere groepen, onder begeleiding, aan de slag met casussen. Hoe ga je om met keuzes en welke keuzes maak je? Wat goed is voor het ene doeldomein, kan anders werken op een ander doeldomein. Hoe zorg je dat je deze 3 doeldomeinen (kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming) goed met elkaar verbindt? Door deze situaties uit de dagelijkse praktijk te analyseren en te bespreken op een bepaalde wijze, krijgen we dieper inzicht in virtuositeit, de betekenis van de drie doeldomeinen en de werking van het schaakbord.

Deze werksessie is bedoeld voor onderwijsprofessionals die enige bekendheid hebben met en/of nieuwsgierig zijn naar het gedachtegoed van Biesta.

Na afloop heb je meer zicht op de begrippen van Biesta rondom virtuositeit in het onderwijs en hoe je dit kan toepassen in de praktijk. Je krijgt meer zicht op de brede vorming van leerlingen. Aan de hand van herkenbare situaties ga je oefenen in het waarnemen, oordelen, spreken en handelen. De drie doeldomeinen worden toegelicht en verder uitgediept.

Lees hier alvast het blog van Alderik Visser over eduprudentie.

Over Gert Biesta

Biesta is Professor of Education aan het Department of Education van Brunel University London. Hij is visiting professor bij het lectoraat Kunsteducatie van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en bij NLA University College, Bergen, Noorwegen. Daarnaast is hij geassocieerd lid van de Onderwijsraad. Biesta is inspirator van de Virtuoze School.

Datum & tijd

Vrijdag 11 december, 15.30 – 19.30 uur
Deelname kost € 50, registreren via onderstaande link.

Aanmelden

Eventbrite - Werksessie Virtuoze School met Gert Biesta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *