Het ABC bestaat (bijna) 45 jaar!

 

Op 21 juni 2018 bestaat Het ABC 45 jaar. Dat gaan we het hele jaar vieren, en we hopen dat jij het met ons meeviert. We nodigen jou als onderwijsprofessional van harte uit voor enkele bijzondere bijeenkomsten. Natuurlijk staat bij deze bijeenkomsten de inhoud centraal, zoals dat altijd bij Het ABC het geval is. Maar lef & lol horen inmiddels ook bij onze kernwaarden, dus ook die krijgen hun plek komend jaar.

Tijd: 16:30 – 19:00 uur
Locatie: Het ABC, Baarsjesweg 224 Amsterdam

Bekijk hier het hele programmaboekje en meld je hieronder aan voor een of meerdere bijeenkomsten. Deelname is kosteloos.

Download hier de poster om virtuoos onderwijs meteen in de praktijk te brengen.

Onze visie op virtuoos onderwijs

Laat je inspireren:
speel met je ruimte,
vergroot je impact!

Inspiratiebijeenkomsten

Kom samen met experts, ervaringsdeskundigen, (oud)collega’s, partners en andere onderwijsprofessionals terugblikken op grote maatschappelijke onderwijsthema’s en ga met elkaar inhoudelijk én praktisch verdiepen.

  • Maandag 9 oktober - Gelijke kansen & burgerschapsonderwijs
  • Donderdag 25 januari - Taalonderwijs, toen en nu
  • Dinsdag 10 april - Leerlingbegeleiding, ieder kind gezien

Programma & gratis aanmelden

Onze visie op goed onderwijs voor alle leerlingen
8 krachten

Wij hebben 8 krachten onderkend voor goed onderwijs als lijnen waarlangs je goed onderwijs kunt beschouwen en bouwen. Onze onderwijsadviseurs zetten bij complexe vraagstukken hun brede expertise in om in deze lijn effectief koers te zetten en te houden.

Symposium "Ethiek en de leerkracht"

SAVE THE DATE... 21 juni 2017

 

Heb jij ook zo'n bijzondere ervaring met een leraar of team? Deel dit dan met ons én andere onderwijsprofessionals, zodat we elkaar kunnen blijven inspireren. Nomineer daarmee jouw virtuoze leraar/team van het jaar!

Bekijk hier hoe jij een leraar &/ team op kunt geven.

Virtuositeit in het onderwijs

Door goed onderwijs worden jonge mensen gevormd en wordt een goede basis gelegd voor hun verdere leven. Het maakt hen voorbereid, weerbaar en sociaal en stelt hen in staat wenselijke talenten te ontplooien en ambities te stellen, gezien de context waarin zij leven.

Het werk van Biesta past bij deze visie en ambitie. Gert Biesta is inspirator, helpt ons om virtuositeit goed te verwoorden en scherpte te houden op de bedoeling van onderwijs.

“If you stand for nothing you’ll fall for anything.” Biesta

Lees meer